Kανελόνια με κιμά

Average: 4.4 (8 votes)
12 Οκτ 2012
Υλικά :
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό κιμά
1 κουτί τοματοπολτό
τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
500 γρ. τοματοχυμό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Ξεκινάτε με τον κιμά.Δείτε την συνταγή εδώ. (Τον κιμά τον αφήνετε λίγο παραπάνω να βράσει γιατί δεν πρέπει να έχει τόσα υγρά.)Παράλληλα ετοιμάζετε την σάλτσα.

Σοτάρετε στο βούτυρο το σκόρδο και προσθέτετε τον τοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.Σε σιγανή φωτιά βράζετε για 10 λεπτά περίπου.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρέξ.

Ρίχνετε τη σάλτσα η οποία πρέπει να καλύπτει τελείως τα κανελόνια. (Αν δεν μας φτάσει η σάλτσα  προσθέτετε χλιαρό νερό).Τέλος πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνετε στους 180-200 C για περίπου 40'. Προς το τέλος βγάζετε το αλουμινόχαρτο να πάρει λίγο χρώμα από πάνω.

Bon Appétit