Μαριναρισμένη Πέστροφα με Λαχανικά

Average: 4.7 (3 votes)
Υλικά (3 μερίδες):
1/2 κιλό πέστροφα (ή άλλο ψάρι της αρεσκείας σας)
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
3-4 καρότα
1 κολοκυθάκι
2 κόκκινες πιπεριές
άνηθο
Για την μαρινάδα:
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/3 κούπας σόγια σως
1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέλερι
1/3 κούπας ψιλοκομμένη πιπεριά
1 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέχρι να πάρουν μια δυνατή βράση για 3'-4'.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον χυμό από το λάιμ.Αφήνετε την μαρινάδα να κρυώσει.

 

Σε μία σακούλα ή μπολ βάζετε το ψάρι και προσθέτετε την μαρινάδα.Αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή καλύτερα για όλη τη νύχτα.

Κόβετε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.

Σε ένα ταψί ρίχνετε την μαρινάδα από το ψάρι μαζί με τα λαχανικά.Ανακατεύετε καλά και ψήνετε στους 200 C για 30'.Έπειτα προσθέτετε το ψάρι και ψήνετε για άλλα 30'.

Bon Appétit