Μπακαλιαροκεφτέδες

Average: 5 (2 votes)
25 Μαρ 2012
Υλικά
400γρ-500γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο : μια κούπα αραβο
2 ξερά κρεμμύδια
μισό κουτάκι μπύρα
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. άνηθο
2 κ.γ. μαϊντανό
2 κ.γ. βασιλικό
τζίντζερ στη μύτη του κουταλιού
κύμινο στη μύτη του κουταλιού
αλεύρι
για το τηγάνισμα: μια κούπα αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση

Μαδάτε τον καθαρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες και τον τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτετε το αλεύρι

Ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά, ν' αναμειχθεί ο χυλός. *Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄

Βρέχετε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνετε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα

Τις ρίχνετε σε καυτό αραβοσιτέλαιο και τηγανίζετε από κάθε πλευρά τις κροκέτες.

Τις αφήνετε μέχρι να ροδίσουν.Τοποθετείτε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε με σκορδαλιά

Bon appetit