Παέγια με θαλασσινά

Average: 4.3 (11 votes)
Υλικά :
1,5 κούπα ρύζι για ριζότο
4 κούπες ζωμό κοτόπουλο
1/2 κ.γ. σαφράν
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1/2 κούπα αρακά
1/2 κιλό θαλασσινά(καλαμάρια σε ροδέλες,μύδια,γαρίδες,καβούρι)
2 ντομάτες τριμμένες
Εκτέλεση :

Στο ζωμό κοτόπουλο διαλύετε το σαφράν.Ζεσταίνετε τον ζωμό καο τον διατηρείτε ζεστό μέχρι να τον χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα πλατύ σκέυος ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καο σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά και τις τριμμένες ντομάτες.

Προσθέτετε τον ζωμό και αλατοπιπερώνετε.Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 15 περίπου λεπτά.Δεν ανακατεύετε όσο βράζει για να μην λασπώσει το ρύζι.

Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε τα μύδια, τις γαρίδες και το καβούρι και βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Bon Appétit