Ριζότο με καλαμαράκια

Average: 5 (3 votes)
19 Απρ 2012
Υλικά (2 μερίδες):
1 κούπα ρύζι
500 γρ. καλαμαράκια θράψαλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. σάλτα ντομάτα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν

Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 2 λεπτά.

Στην συνέχεια σβήνετε με κρασί.

Προσθέτετε 1 κούπα ρύζι (μακρύκοκκο) και ανακατεύετε.

Ρίχνετε 3 κούπες βραστό νερό, 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ,αλάτι και πιπέρι.Χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.

Bon appetit