Σολομός με αρωματικό ρύζι

Average: 4.1 (9 votes)
22 Οκτ 2013
Υλικά :
Για τον σολομό :
2 φιλέτα σολομού
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
ξύσμα από λάιμ
αλάτι
πιπέρι
Για το ρύζι :
1 κούπα μπασμάτι
φλούδες από λάιμ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
2 κούπες νερό
Εκτέλεση :
Για τον σολομό :

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ολόκληρο για να αρωματίσει το ελαιόλαδο.Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και ρίχνετε και το τζίντζερ.Ψήνετε το σολομό για 8 περίπου λεπτά.4 λεπτά από την μία πλευρά και 4 από την άλλη.

Για το ρύζι :

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις φλούδες από το λάιμ.

Στη συνέχεια προσθέτετε το μπασμάτι και το αφήνετε 2-3 λεπτά να γυαλίσει.Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνετε.Βράζετε για 10-15 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου το ρύζι.

Bon Appétit