
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σόγια σως,την ζάχαρη, το νερό, το ηλιέλαιο, το τριμμένο σκόρδο και το τζίντζερ.Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Έπειτα ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,το αλάτι και το πιπέρι.
2. Πλένετε και σκουπίζετε το σολομό με χαρτί κουζίνας. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ και ρίχνετε τη μαρινάδα ώστε να καλυφθούν. 3. Βάζετε στο ψυγείο για 2 με 6 ώρες, γυρνώντας κατά διαστήματα ώστε να μαριναριστούν και από τις δυο πλευρές. 4. Ψήνετε στο γκριλ το σολομό για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
