Τραγανές μπακαλιαροκροκέτες

Average: 5 (3 votes)
Υλικά (2 μερίδες):
2-3 φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα
1 κούπα μπύρα
1 κούπα αλεύρι
1 αυγό
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μπύρα, το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι.Θα γίνει ένας μέτριος χυλός.Αφήνετε τον χυλό στο ψυγείο για 30'.

Πλένετε καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου, τα κόβετε σε κομμάτια και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε αρκετό λάδι και περιμένετε να ζεσταθεί καλά.Έπειτα παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου τα βουτάτε στον χυλό και τα ρίχνετε στο λάδι.

Μόλις ροδίσουν από την μία πλευρά τις γυρνάτε και από την άλλη και χαμηλώνετε την φωτιά να ψηθούν μέχρι μέσα.Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

Bon appetit