
Πλένετε καλά το χταπόδι και το κόβετε σε μερίδες.Το ζεματίζετε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια βάζετε το χταπόδι και σβήνετε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το νερό.Κλείνετε την χύτρα και βράζετε για περίπου 30 λεπτά.(Αν δεν έχετε χύτρα θα χρειαστεί να βράσετε πολύ περισσότερο και θα χρειαστεί και περισσότερο νερό.)
Όταν βράσει το χταπόδι το αφαιρείτε και το τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.Στη σάλτσα που βράζει ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα μακαρόνια με την σάλτσα στο πυρέξ.Πασπαλίζετε με μαιντανό.
Ψήνετε στους 200 C για περίπου 25-30 λεπτά.