





Σε μια κατσαρόλα βράζετε μισό κιλό χταπόδι με μίση κούπα νερό για περίπου μια ώρα, Προσέχετε να έχει πάντα νερό (το χταπόδι θα βγάλει πολύ ζουμί). Ψιλοκόβετε το χταπόδι και φυλάτε τα υγρά από το βράσιμο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
Βάζετε το πελτέ και συνεχίζετε για 2 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο χταπόδι, ανακατεύετε και σβήνετε με μια κούπα λευκό κρασί.
Αφού πιεί η σάλτσα τα υγρά της, προσθέτετε τις ντομάτες και το ζουμί από το χταπόδι,αλάτοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για περίπου ενά τέταρτο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνετε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σάλτσα με ζυμαρικά κοχύλια και πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας.
