Fish & Chips

Average: 5 (3 votes)
22 Μαι 2013
Υλικά :
500 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο
250 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. αλεύρι
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
4-5 πατάτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σος :
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα (πίκλες)
Εκτέλεση :

Κόβετε τις πατάτες και τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο.Στη συνέχεια τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε μαζί την μπύρα, το αλεύρι, την μαγιά, το μπέικιν ,την ζάχαρη και το αλάτι να γίνει ένας χυλός.Αφήνετε 1 ώρα τον χυλό να δράσει η μαγιά.(Αν η μπύρα είναι κρύα αφήστε τον χυλό περισσότερη ώρα.) 

Στη συνέχεια περνάτε τα φιλέτα του μπακαλιάρου πρώτα από το αλεύρι και στην συνέχεια από τον χυλό.

Τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το κουρκούτι.

Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά της σος.Σερβίρετε τα φιλέτα μπακαλιάρου με τις τηγανιτές πατάτες ζεστά και σε ένα μπολάκι βάζετε λίγη από την σος.

Bon Appétit