Μπουγάτσα Κρέμα

Average: 4.7 (3 votes)
17 Οκτ 2012
Υλικά :
6 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα:
4 κούπες γάλα
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι για 2'-3'. Ρίχνετε το γάλα, που έχετε ζεστάνει καλά πριν, ανακατεύετε και ρίχνετε την βανίλια και τη ζάχαρη.  

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 10'-15').Κατόπιν κατεβάζετε από την φωτιά.Αφήνετε να κρυώσει η κρέμα 2 λεπτά και ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε γρήγορα.

Βάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, την καλύπτετε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Απλώνετε δυο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Βάζετε βούτυρο με το πινέλο στο πάνω φύλλο και ρίχνετε 2 κουτάλες της σούπας κρέμα.Διπλώνετε πρώτα το πρώτο φύλλο(σαν φάκελο) και με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο.Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 30'. Όταν τη σερβίρετε την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Bon Appétit