Κεφτεδάκια

Average: 5 (3 votes)
4 Μαΐ 2012
Υλικά (2-4 μερίδες):
1/2 κιλό κιμά
1 φέτα ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το αυγό, το ψωμί (το οποίο έχετε μουσκέψει και στύψει πολύ καλά), το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.

Τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι που καίει και μόλις πάρουν κρούστα τα κεφτεδάκια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοψηθούν. Κάθε τόσο τα γυρίζετε. Όταν είναι έτοιμοι τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια.

Bon appetit