Μαριναρισμένες κοκκινιστές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Average: 3.8 (10 votes)
5 Νοε 2013
Υλικά (4 μερίδες) :
Για την μαρινάδα :
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 φλυτζανάκι του καφέ μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Για τις μπριζόλες με τις πατάτες :
4 χοιρινές μπριζόλες
1 μεγάλο κρεμμύδι
8-10 πατάτες
500 γρ. ντοματοχυμό
ελαιόλαδο
μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
μείγμα για ψητά (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
Για την μαρινάδα :

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί τα βάζετε σε ένα μπολ και βάζετε μέσα τις μπριζόλες.Αφήνετε για 12 περίπου ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Για τις μπριζόλες με τις πατάτες :

Κόβετε τις πατάτες και τις βάζετε στο βαθύ ταψί της κουζίνας.Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαιντανό και τα ρίχνετε στις πατάτες.Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, αρκετό ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε τις μπριζόλες και την μαρινάδα τους πάνω στις πατάτες και προσθέτετε νερό σχεδόν να καλύψει τις πατάτες.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τα ζουμιά του.

Bon Appétit