Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι

Average: 4.2 (6 votes)
12 Μαι 2014
Υλικά :
2 χοιρινές μπριζόλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. σόγια σος
λίγους κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
λίγους κόκκους κόλιανδρο
1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση :

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για την μαρινάδα εκτός από το κρεμμύδι και τα τοποθετείτε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος.Βάζετε και τις μπριζόλες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 12 ώρες.Κάθε 2-3 ώρες τις αναποδογυρίζετε ώστε να μαριναριστούν καλά και από τις 2 πλευρές.

 

Κόβετε την μεριά που οι μπριζόλες έχουν το λίπος όπως στην διπλανή φωτογραφία.Αυτό θα τις βοηθήσει να ψηθούν ομοιόμορφα.

Τις τοποθετείτε σε ταψάκι με την μαρινάδα τους και προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό.Καλύπτετε με τις ροδέλες κρεμμυδιού.Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 45 λεπτά.Στην συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.Χρειάζονται άλλα 45 περίπου λεπτά.

Bon Appétit