Μοσχάρι κοκκινιστό

Average: 4 (9 votes)
Υλικά:
12 φιλετάκια μοσχαρίσια νουά (ή 6 φιλέτα κανονικά)
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα φιλέτα και τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα φιλετάκια.Τα σοτάρετε και από τις 2 πλευρές να θωρακιστούν απ'έξω και να μείνουν μέσα ζουμερά.Προσθέτετε και το κρεμμύδι.

Μόλις τσιγαριστεί και το κρεμμύδι βάζετε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.

Bon appetit