Μοσχάρι με μανιτάρια και κρασί

Average: 5 (2 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
4 φιλέτα μοσχαριού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ.φρέσκα μανιτάρια
αλάτι
κόκκους πιπεριού
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:

Πλένετε τα φιλέτα και τα σκουπίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Θωρακίζετε το κρέας στο ελαιόλαδο.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Έπειτα προσθέτετε τα μανιτάρια, τους κόκκους πιπεριού και αλατίζετε.

Ρίχνετε λίγο νεράκι και βράζετε για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.(Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό.)

 

Σερβίρετε με ρύζι.

Bon Appétit