Μοσχάρι με μπύρα

Average: 5 (1 vote)
14 Δεκ 2012
Υλικά :
1/2 κιλό μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι
1 κουτάκι μπύρα 500 ml
2 φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι δεντρολίβανο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Πλένετε το μοσχάρι το κόβετε σε κύβους , το σκουπίζετε σε απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνετε.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Έπειτα ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε για άλλα 2'.

Προσθέτετε το ξύδι και το μέλι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε την μπύρα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 2 ώρες.(Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.) 

Bon Appétit