Μοσχάρι τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα με μανιτάρια

Average: 4.7 (3 votes)
19 Απρ 2013
Υλικά (2 μερίδες):
300 γρ. μοσχάρι
6 φέτες μπέικον
6-7 φρέσκα μανιτάρια
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Κόβετε το μοσχάρι σε 6 κομμάτια και αφού τα πλύνετε καλά τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν καλά.

Τυλίγετε το μοσχάρι σφιχτά με το μπέικον και στερεώνετε με μία οδοντογλυφίδα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και θωρακίζετε το μοσχάρι για λίγα λεπτά μέχρι να αποκτήσει το μπέικον μία ωραία κρούστα.

Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κρέας και σβήνετε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε νερό να καλύψει το κρέας και αλατοπιπερώνετε.Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτετε και λίγο νερό.

Bon appetit