Μπιφτέκια με Πατάτες στο φούρνο

Average: 4.2 (5 votes)
27 Οκτ 2012
Υλικά (4 μερίδες):
Για τα μπιφτέκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 αυγό
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 ματσάκι μαιντανό
λίγο δυόσμο
Για τις πατάτες:
4-5 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1-2 λεμόνια
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι νερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση :
Για τα μπιφτέκια:

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό.Έπειτα αφαιρείτε την κόρα και στραγγίζετε καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι,το ξύδι, τον μαιντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ζυμώνετε καλά και αφήνετε για 30' να ενωθούν οι γεύσεις.

Πλάθετε τα μπιφτέκια.

Για τις πατάτες :

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα, με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Περιχύνετε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε καλά.Ρίχνετε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 C για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες.Ψήνετε για ακόμη 30'-35'.

Bon Appétit