Ρολό με κιμά και αυγό

Average: 4.3 (4 votes)
25 Ιαν 2013
Υλικά :
10 φέτες ψωμί του τόστ
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 καρότο
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5 αυγά βρασμένα
1 αυγό ωμό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Στο μουλτι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο, το ψωμί, το σκόρδο, την πάπρικα, το πιπέρι και χτυπάτε να γίνουν ψίχουλα.Τα απλώνετε πάνω σε ένα ταψί και τα βάζετε στο φούρνο για 10' μέχρι να πάρουν χρώμα.Παράλληλα βράζετε τα αυγά για 15΄. Τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. 

Βάζετε στο μουλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το καρότο και τα χτυπάτε. (Προσοχή μη γίνουν πουρές.)Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σωτάρετε τα λαχανικά για λίγα λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά το φρυγανισμένο ψωμί και τα λαχανικά. Προσθέτετε και το ωμό αυγό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Σε μια φόρμα για κέικ στρώνετε μεμβράνη. Βάζετε το μισό μείγμα του κιμά, τα βρασμένα αυγά με λίγο αλεύρι και τοποθετείτε στη μέση της φόρμας. Με προσοχή προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα ώστε να μην σπάσουν τα αυγά.

Γυρνάτε το ρολό πάνω σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Αφαιρείτε από πάνω τη μεμβρανη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50'. 

Bon Appétit