Σάλτσα κιμά με καρότο

Average: 4.4 (14 votes)
30 Ιαν 2015
Υλικά :
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο μπλέντερ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 συσκευασία ντοματοχυμό
αλάτι
πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
ψιλοκομμένο μαιντανό
Εκτέλεση :

Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τον κιμά.Τσιγαρίζετε τον κιμά για αρκετή ώρα ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.Πρέπει ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να σκουρίνει αρκετά.

Μόλις ο κιμάς αρχίσει να ''πιάνει" στην κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι και το καρότο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σοταριστούν και τα λαχανικά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ.Ανακατεύετε καλά και τέλος προσθέτετε τον ντοματοχυμό και λίγο νερό.Αλατοπιπερώνετε και βάζετε και το ξυλάκι κανέλας.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον μαιντανό.Σερβίρετε την σάλτσα κιμά πάνω από τα ζυμαρικά και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Bon Appétit