Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Average: 2.5 (2 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο και στυμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Για την σάλτσα :
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο με νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο νερό
Εκτέλεση :

Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά και πλάθετε τα σουτζουκάκια.Τα τηγανίζετε για 5' από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.Έπειτα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτετε τον αραιωμένο πελτέ, το αλάτι,το πιπέρι και το μπαχάρι.

Ρίχνετε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνετε να βράσουν μαζί για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. 

Tips: 

Όταν τηγανίζετε τα σουτζουκάκια καλό είναι να μη σας ξεροψηθούν για να μπορούν να ρουφήξουν τη σάλτσα.

Bon Appétit