Συκώτι με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

Average: 3.3 (3 votes)
26 Αυγ 2012
Υλικά (2 μερίδες):
2 φιλέτα συκώτι μοσχαρίσιο
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
δενδρολίβανο
Εκτέλεση :

Πλένετε πολύ καλά το συκώτι και το στεγνώνετε καλά σε χαρτί κουζίνας.Έπειτα το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

Περνάτε τα κομμάτια του συκωτιού από το αλεύρι και τινάζετε το περιττό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομμάτια του συκωτιού να θωρακιστούν.Τα αφήνετε 4' από τη μία μεριά κ άλλο τόσο από την άλλη.

Στη συνέχεια αφαιρείτε το συκώτι από το τηγάνι και το καθαρίζετε από τα λάδια.Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Έπειτα ρίχνετε τα μανιτάρια.

Σβήνετε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το νερό, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε να πάρει μια βράση και βάζετε το συκώτι μέσα.Χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 45'. Σερβίρετε με πουρέ.

Bon appetit