Τας κεμπάπ με μακαρόνια

Average: 4.8 (5 votes)
3 Σεπ 2012
Υλικά:
1/2 κιλό μοσχάρι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχαρι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Αχνίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο 2'-3'.Έπειτα ρίχνετε το μοσχαράκι και ανακατεύετε μέχρι να «ασπρίσει» το κρέας. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε το κονκασέ, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, αλατοπίπερο και το μπαχάρι.Ρίχνετε λίγο νεράκι (περίπου ένα ποτήρι) και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 40' μέχρι να πήξει η σάλτα.

Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι. Σερβίρετε το κοκκινιστό με τα μακαρόνια και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Bon Appétit