Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι και ελιές

Average: 4.5 (11 votes)
14 Οκτ 2014
Υλικά :
500 γρ. τηγανιά χοιρινή σε μικρά κομμάτια
χυμό από 1 πορτοκάλι
φλούδες από μισό πορτοκάλι κομμένες σε λωρίδες
20-25 ελιές
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :

Πλένετε καλά την τηγανιά και την στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.

Σε ελαιόλαδο σοτάρετε την τηγανιά μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τα κομμάτια του πορτοκαλιού και τις ελιές και βράζετε μέχρι να βράσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.Λίγο πριν σβήσετε το μάτι ρίχνετε την ρίγανη.

Bon Appétit