Χοιρινό με πορτοκάλι, μπαλσάμικο και πατάτες

Average: 4.5 (8 votes)
Υλικά :
1 κιλό χοιρινό ψαχνό από μπούτι
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
3-4 μπαχάρια
κόλιανδρο
ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
πατάτες
Εκτέλεση :

Σε ένα ανοξείδωτο σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.Τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα το χοιρινό και το αφήνετε να μαριναριστεί για 12 ώρες τουλάχιστουν.Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γυρνάτε το χοιρινό πλευρά.

Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετείτε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και το πορτοκάλι σε φέτες.Βάζετε στο κέντρο το χοιρινό, το χαράζετε και βάζετε φέτες σκόρδου.Περιχύνετε με την μαρινάδα και ρίχνετε νερό να καλυφθούν οι πατάτες μέχρι την μέση.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια για μισή ώρα ανοιχτό.

Bon Appétit