Χοιρινό με Πράσα

Average: 3.8 (5 votes)
28 Νοε 2012
Υλικά (4 μερίδες):
800 γρ. χοιρινό
1 κιλό πράσα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 μικρά καρότα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ντοματοχυμό
δυόσμος
μαιντανός
αλάτι
πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους (προαιρετικά)
Εκτέλεση :

Κόβετε το χοιρινό σε μέτρια κομμάτια, τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν.

Ψιλοκόβετε τα καρότα, τις πιπεριές και τα μυρωδικά.

Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια.

Βάζετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και θωρακίζετε το κρέας για 3'-4'.Στη συνέχεια ρίχνετε τα πράσα και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε.

Τέλος ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας, 1 ποτηράκι του κρασιού νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Bon Appétit