Hamburger

Average: 5 (2 votes)
Υλικά (4 hamburger):
4 ψωμάκια
4 φέτες ντομάτας
μαγιονέζα
κέτσαπ
4 φύλλα μαρούλι
καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά για 4 μπιφτέκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1/2 φλυτζάνι νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για καραμελωμένα κρεμμύδια :
3 κρεμμύδια
2 κ.σ. βιτάμ
1 κ.σ. βαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Για τα μπιφτέκια :

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει για περίπου 6-8 λεπτά.(Προσοχή να μη πάρουν χρώμα).Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Έπειτα βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το νερό και αλατοπιπερώνετε.Ζυμώνετε καλά και πλάθετε 4 μπιφτέκια.

Τα βάζετε στην σχάρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνετε για 5'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλετε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσετε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.

Τα αφήνετε να μαλακώσουν και να ξανθίνουν  για 10'-15' σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μπαλσάμικο. 

Τελική σύνθεση:

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση.Βάζετε μαγιονέζα, μαρούλι  μπιφτέκι, ντομάτα καραμελωμένα κρεμμύδια και κέτσαπ.  

Bon Appétit