
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει για περίπου 6-8 λεπτά.(Προσοχή να μη πάρουν χρώμα).Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Έπειτα βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το νερό και αλατοπιπερώνετε.Ζυμώνετε καλά και πλάθετε 4 μπιφτέκια.
Τα βάζετε στην σχάρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνετε για 5'-8' από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλετε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσετε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
Τα αφήνετε να μαλακώσουν και να ξανθίνουν για 10'-15' σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μπαλσάμικο.
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση.Βάζετε μαγιονέζα, μαρούλι μπιφτέκι, ντομάτα καραμελωμένα κρεμμύδια και κέτσαπ.
