Αρακάς Λαδερός

Average: 5 (3 votes)
Υλικά:
1/2 κιλό αρακά
1 μεγάλη πατάτα
2 καρότα
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ποτήρια vερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:

Βάζετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε στην κατσαρόλα την πατάτα, τα καρότα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε νερό, τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.Έπειτα ρίχνετε τον αρακά και συμπληρώνετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 30' με 40'.Στο τέλος εάν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη.

Bon appetit