








Καθαρίζετε τις πατάτες και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Τις βάζετε σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό.Αλατίζετε καλά και βράζετε για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πατάτες και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.Πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο καλά τις πατάτες.
Ζεσταίνετε το γάλα και το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ο πουρές την υφή που θέλετε.Τέλος προσθέτετε την μαργαρίνη και το τυρί.
Βράζετε τον αρακά για 10 λεπτά και τον στραγγίζετε.Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το μπέικον και στη συνέχεια τον αρακά.
Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.
Μεταφέρετε τον αρακά σε ένα πυρέξ.
Σκεπάζετε με τον πουρέ και ψήνετε στους 200 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές.
