Καλοκαιρινά γεμιστα

Average: 4.3 (8 votes)
Υλικά (μεγάλο ταψί κουζίνας):
10 μικρές πιπεριές
5 ντομάτες
5 κολοκυθάκια
5 μελιτζάνες
ρύζι (υπολογίστε 2 κ.σ. γεμάτες ρύζι για κάθε λαχανικό)
2 κονσέρβες μανιτάρια
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
2 κρεμμύδια
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μαιντανό
δυόσμο
ρίγανη
Εκτέλεση :

Πλένετε καλά τα λαχανικά και καθαρίζετε το εσωτερικό τους.Κρατάτε το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες και τα πολτοποιείτε στο multi.

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και προσθέτετε το παραπάνω πολτοποιημένο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτετε τις πολτοποιημένες ντομάτες(ή το χυμό ντομάτας), τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνετε 10 λεπτά να πάρει μια καλή βράση.

Τέλος ρίχνετε το ρύζι και βράζετε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει.(Αν χρειαστεί, προσθέτετε σιγά σιγά βραστό νερό.)

Γεμίζετε τα λαχανικά με το ρύζι.

Τέλος περιχύνετε με λίγο χυμό ντομάτας, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.Ρίχνετε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των γεμιστών.Ψήνετε στους 220 C για 1,5 περίπου ώρα ανάλογα με το φούρνο.Τα τελευταία 10 λεπτά βάλτε στον αέρα για να ροδίσουν.

Bon Appétit