Κολοκυθάκια γεμιστά

Average: 5 (3 votes)
11 Μαΐ 2012
Υλικά (6 μέτρια κολοκυθάκια):
6 μέτρια κολοκυθάκια
12 κ.σ. ρύζι καρολίνα
12 κ.σ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό κρεμμύδι
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκυθάκια από πάνω παράλληλα.Κρατάτε τα καπάκια.

Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά το εσωτερικό των κολοκυθιών.

Τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κρεμμύδι, το ρύζι, τον κιμά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με την γέμιση.

Κλείνετε με τα καπάκια τους και τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.Βάζετε αρκετό νερό, σχεδόν να τα σκεπάζει και αρκετό ελαιόλαδο.Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 30'-40'. Ελέγχετε αν έχει βράσει το ρύζι

Μπορείτε να κάνετε μια ωραία σάλτσα με το ζουμάκι που μένει στην κατσαρόλα.Βγάζετε τα κολοκυθάκια και προσθέτετε 1 κ.σ. κορν φλάουερ στο ζουμάκι, 1 κύβο μυρωδικών και τον χυμό από 1 λεμόνι.Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Bon appetit