Μπρόκολο και κουνουπίδι ογκραντέν

Average: 4.3 (6 votes)
3 Φεβ 2014
Υλικά :
1 κιλό κουνουπίδι
750 γρ. μπρόκολο
5-6 φέτες ζαμπόν
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ρεγκάτο ή γκούντα τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Ελαφριά μπεσαμέλ :
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
5 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :

Πλένετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και κόβετε τις φούντες τους.Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.Στραγγίζετε και τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ.

Προσθέτετε το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος.Καλύπτετε με το τριμμένο τυρί.

Παράλληλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ.Σε 200 ml γάλα διαλύετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα (δλδ τα 800 ml) και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και προσθέτετε το βούτυρο.Τέλος αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε την μπεσαμέλ και ψήνετε στους 180 C για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Bon Appétit