Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και δυόσμο

Average: 4.8 (4 votes)
25 Σεπ 2013
Υλικά :
8 ντομάτες
16 κ.σ. ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 2 κ.σ. για κάθε λαχανικό)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
Εκτέλεση :

Πλένετε καλά τις ντομάτες και αδειάζετε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε την σάρκα από τις ντομάτες.Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μία βράση.

Προσθέτετε το ρύζι και βράζετε για 8-10 λεπτά.Τέλος ρίχνετε τον δυόσμο.

Γεμίζετε τις ντομάτες.

Αλατίζετε τα γεμιστά από πάνω, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και νερό μέχρι την μέση περίπου των γεμιστών.Ψήνετε στους 200 C για 1,5 ώρα.

Bon Appétit