Ντοματοκεφτέδες

Average: 4 (2 votes)
Υλικά :
3 ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι
5-6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
100 γρ. τυρί φέτα
1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο ξερό
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :

Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά πολύ κυβάκια και τις βάζετε σε ένα στραγγιστήρι για 1 ώρα να φύγουν τα υγρά της ντομάτας.(Καλό θα ήταν να αφαιρέσετε και την φλούδα από τις ντομάτες.)

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μαζί.Πρέπει να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.(Αν οι ντομάτες έχουν πολλά υγρά προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη.)

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε αρκετό λάδι και το αφήνετε να κάψει.Έπειτα παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και ρίχνετε στο τηγάνι.

Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τους γυρνάτε από την άλλη να τηγανιστούν.Τους αφαιρείτε από το τηγάνι και τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα περιττά λάδια.

Bon Appétit