Πατάτες ακορντεόν με μπέικον

Average: 5 (1 vote)
22 Μαΐ 2012
Υλικά:
4 μέτριες πατάτες
6 λωρίδες μπέικον
ελαιόλαδο
τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.Σε μία επιφάνεια κοπής βάζετε την πατάτα ανάμεσα σε 2 ίσου ύψους αντικείμενα (π.χ. 2 ξύλινες σπάτουλες).

Κόβετε σε κάθετες φέτες μέχρι να ακουμπήσει το μαχαίρι την ξύλινη σπάτουλα.(Προσοχή μην κόψετε μέχρι κάτω.)

Κόβετε τις λωρίδες μπέικον παράλληλα να πάρετε δηλαδή 12 φέτες.

Τοποθετείτε προσεκτικά το μπέικον στις σχισμές της πατάτας, όπως στην φωτογραφία.

Βάζετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ ρίχνετε από πάνω ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα.Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

.

Για την σως γιαουρτιού:

Ανακατεύετε 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με 1 κ.σ. μουστάρδα.

Bon appetit