Πατάτες Γεμιστές με Μπέικον

Average: 5 (1 vote)
11 Οκτ 2012
Υλικά :
2 πατάτες
2 φέτες μπέικον
1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 φλυτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις βάζετε σε αλουμινόχαρτο χωριστά.Αλατίζετε και κλείνετε το αλουμινόχαρτο.Ψήνετε στους 200 C για περίπου μία ώρα ανάλογα με το μέγεθος τις πατάτας.

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις κόβετε προσεκτικά από πάνω και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε το εσωτερικό τους.

Βάζετε το εσωτερικό τις πατάτας σε ένα μπολ και πατάτε με ένα πιρούνι.Ρίχνετε την μαργαρίνη και το γάλα και ανακατεύετε να γίνει ένας σφιχτός πουρές.Στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικον και την πιπεριά ,αφού τα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια.

Παίρνετε την γέμιση και την μοιράζετε στις 2 πατάτες.Ψήνετε για άλλα 30' μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνει ωραία κρούστα η πατάτα από πάνω.

Bon Appétit