Πατάτες ογκραντέν

Average: 5 (1 vote)
20 Φεβ 2013
Υλικά (6 μερίδες):
5 μέτριες πατάτες
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
5 φέτες μπέικον
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
200 γρ τυρί τριμμένο (gouda-reggato)
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες.Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το μπέικον.

Σε ένα πυρέξ ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και κάνετε μια στρώση από πατάτες.

Ρίχνετε λίγη πιπεριά, λίγο κρεμμύδι και λίγο από το μπέικον.

Κάνετε μια στρώση από τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνετε ελαφρώς.Ρίχνετε μισά από τα τριμμένα τυριά.

Βάζετε άλλη μια στρώση με πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά και το μπέικον.Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 C για 1 ώρα.Έπειτα αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε για άλλη μισή ώρα.

Για να κόβετε το φαγητό σε ωραία κομμάτια αφήνετε λίγο να κρυώσει και έπειτα σερβίρετε.

Bon Appétit