



Βράζετε τις πατάτες περίπου 10 λεπτά και τις αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.Στη συνέχεια τις τρίβετε στον τρίφτη και τις αλατοπιπερώνετε. Μπορείτε να μην τις βράσετε και να τις τρίψετε στον τρίφτη κατευθείαν, αλλά στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τις βάλετε σε μια καθαρή πετσέτα και να τις στύψετε για να φύγει η υγρασία τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και στρώνετε τις πατάτες.Τις πιέζετε καλά να γίνουν σαν κρέπα.Μετά από 10 λεπτά ρίχνετε λίγο βούτυρο στις άκρες.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα.
Αναποδογυρίζετε με την βοήθεια ενός πιάτου.Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε και από την άλλη πλευρά.Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο αλάτι και φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη.
