Πατάτες wedges

Average: 4 (4 votes)
15 Ιαν 2013
Υλικά :
5-6 πατάτες
σκόρδο σε σκόνη
φρυγανιά τριμμένη
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε αρκετό νερό και όταν κοχλάσει ρίχνετε μέσα τις πατάτες.Βράζετε για 10' και τις στραγγίζετε.

Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε   όπως είναι με τη φλούδα.Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.Ανακατεύετε καλά.

Σε ένα μπολάκι βάζετε την φρυγανιά και προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά.Τα ανακατεύετε και περνάτε μια-μια τις πατάτες.

Τις απλώνετε σε λαδόκολλα και τις ψήνεται για περίπου  40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να κάνουν τραγανή κρούστα. 

Bon Appétit