Πατατοκροκέτες με λουκάνικο τσορίθο

Average: 4 (5 votes)
Υλικά :
500 γρ. πατάτες
500 γρ. ισπανικό λουκάνικο τσοριθιο
2 αυγά
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση :

Βράζετε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνετε να κρυώσουν. 

Πλάθετε στρογγυλές κροκέτες μέτριου μεγέθους.Κάνετε προσεκτικά μια τρυπούλα στο κέντρο της καθεμιάς και γεμίζετε με το τσορίθο αφού το έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.

Βουτάτε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τις τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.Όταν ροδίσουν τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί.Σερβίρονται ζεστές, με κόκκινη σάλτσα με βασιλικό.

Bon Appétit