Σπανακόρυζο

Average: 4.5 (2 votes)
13 Φεβ 2013
Υλικά (4 μερίδες):
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 φλυτζάνι ντοματοχυμό
3 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα (μπορείτε να βάλετε 1 φλυτζανάκι καρολίνα,1 μπασμάτι και 1 τύπου αμερικής)
3 ποτήρια νερό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
ρίγανη
Εκτέλεση:

Σε νερό που βράζει ζεματίζετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2'-3' και στραγγίζετε.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.Προσθέτετε τον ντοματοχυμό.

Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το σπανάκι. 

Ρίχνετε το ρύζι, το νερό, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' μέχρι να βράσει το ρύζι.

Bon Appétit