Patatas Bravas

Average: 4.8 (6 votes)
27 Mαρ 2012
Υλικά (2 μερίδες):
3 μέτριες πατάτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά.Με τη φλόυδα όπως είναι ολόκληρες τις βράζετε για περίπου 30'.(Όταν βάλετε ένα μαχαίρι στην πατάτα και η πατάτα πέσει αμέσως, τότε είναι έτοιμη.)

Βγάζετε τις πατάτες από το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν καλά.Έπειτα τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτριους κύβους.

Σε τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τηγανίζετε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

Τις βάζετε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.Στη συνέχεια αλατίζετε. .Μπορείτε να τις φάτε ως κυρίως γεύμα ή ως συνοδευτικό.

Bon appetit