Αλμυρές Κρέπες

Average: 4 (4 votes)
13 Νοε 2012
Υλικά για κρέπες (8 κομμάτια):
1-2 αυγά
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Υλικά για τη γέμιση:
γαλοπούλα
κασέρι
μαρούλι
ντομάτα
μαγιονέζα
Εκτέλεση :

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο.Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν όλα τα συστατικά καλά.

Ζεσταίνετε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε περίπου 1 γεμάτη κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε κρέπα.Κουνάτε το τηγάνι κυκλικά ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.Ψήνετε την κρέπα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σκουρίνει η κάτω πλευρά της. Με μια σπάτουλα αλλάζετε πλευρά στην κρέπα ώστε να ψηθεί και από την άλλη με τον ίδιο τρόπο. 

Αλείφετε κάθε κρέπα με λίγη μαγιονέζα και βάζετε 1 φέτα τυρί, 1 φέτα γαλοπούλα,  1 φέτα μαρούλι και ντομάτα κομμένη σε κύβους (χωρίς τα σπόρια).Τυλίγετε τις κρέπες σε ρολά.

Bon Appétit