Ατομικές φοκάτσιες με καραμελωμένα κρεμμύδια

Average: 4.5 (6 votes)
Υλικά (25-30 φοκάτσιες) :
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 ml χλιαρό νερό
150 ml ελαιόλαδο
1,5 κύβο νωπή μαγιά
1,5 κ.γ. αλάτι
1,5 κ.γ. ζάχαρη
2-3 κρεμμύδια ξερά
ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
ξερό δεντρολίβανο
Εκτέλεση :

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.Μην προσπαθήσετε να ζυμώσετε γιατί θα κολλάει πολύ στα χέρια.

Σκεπάζετε το ζυμάρι με μία πετσέτα και αφήνετε για 1 ώρα να φουσκώσει πολύ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.Αφήνετε να κρυώσουν.

Καλύπτετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε μπακάλια ζύμης.Τα απλώνετε λίγο με τα χέρια σας και βάζετε τα κρεμμύδια και το δεντρολίβανο.Ρίχνετε χοντροτριμμένο αλάτι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20'-25'.

Tips: 

Μπορείτε να κάνετε τα μισά με κρεμμύδια και τα μισά με ντοματίνια, ελιές και ρίγανη ή να αυτοσχεδιάσετε με ότι υλικά έχετε.

Bon Appétit