Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, και το αλάτι.Προσθέτετε το μέλι, το σπορέλαιο και το αυγό.
Τέλος προσθέτετε σιγά σιγά το ξινόγαλο και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ωραία ζύμη όχι πολύ σφιχτή.
Χωρίζετε την ζύμη σε 12 μπαλάκια και πλάθετε 12 μικρά ψωμάκια. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετείτε τα ψωμάκια.Τα σκίζετε λίγο με ένα μαχαιράκι και τα αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.Ρίχνετε και λίγο αλεύρι από πάνω.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.
Το μυστικό είναι η σόδα, η οποία δεν θέλει χρόνο όπως η μαγιά για να ενεργοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει. Άρα κερδίζουμε χρόνο.