Ελιο-Τυρόψωμο με μπύρα

Average: 4.5 (4 votes)
Υλικά :
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. καλαμποκάλευρο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
140 ml μπύρα
60 γρ. ελαιόλαδο
2 αυγά
200 γρ. φέτα
20-25 ελιές
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.Προσθέτετε την μπύρα, τα αυγά και το ελαιόλαδο.Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.(Περίπου 1 ώρα.)

Βάζετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε ένα χοντρό φύλλο.

Κόβετε το φύλλο σε τρία κομμάτια και τα λαδώνετε.Ρίχνετε την τριμμένη φέτα, τις ψιλοκομμένες ελιές και λίγη ρίγανη.

Βάζετε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.

Κόβετε σε κομμάτια.(Όπως στη φωτογραφία.)

Τοποθετείτε τα κομμάτια κάθετα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ.

Αφήνετε να ξαναφουσκώσει η ζύμη. (Περίπου 30 λεπτά.)

Ψήνετε στους 180 C για 30 λεπτά.

Bon Appétit