Ελιόψωμα

Average: 4.4 (7 votes)
22 Μαρ 2012
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 κουτάκι μπύρα(330 ml)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ,τη ζάχαρη,το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε την μπύρα και ζυμώνετε καλά με τα χέρια.

Χωρίζετε την ζύμη σε 12 ίσα μπαλάκια.(Δεν χρειάζεται να αφήσουμε τη ζύμη να φουσκώσει)

Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι με ένα πλάστη και βάζετε τις ελίες.

Τυλίγετε το κάθε φύλλο και το στρίβετε ώστε να "σκιστεί" σε διάφορα σημεία και να βγει έξω η ελιά.

Το κουλουριάζετε.

Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα λαδώνετε ελαφρώς.

Ψήνετε για 30'-40' ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Bon appetit