Ελιόψωμο

Average: 5 (2 votes)
26 Οκτ 2012
Υλικά (ορθογώνια φόρμα κέικ) :
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3/4 κούπας χλιαρό νερό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ελιές
λίγη ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Εκτέλεση :

Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις ψιλοκόβετε.

Σε ένα μπολ διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτετε την ζάχαρη.

Στην συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνετε καλά.

Έπειτα ενσωματώνετε τις ελιές στην ζύμη παίρνοντας κάθε φορά αρκετή ποσότητα από το ελαιόλαδο στα χέρια σας.

Λαδώνετε την φόρμα καλά και τοποθετείτε την ζύμη.

Αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει και να γεμίσει η φόρμα.Ψήνετε στους 180 C για περίπου 1 ώρα.

Bon Appétit